Stockholm Fashion Week Dag 3

Under Stockolm Fashion Week A/W16 Dag 3 ägde två fantastiska och spektakulära shower rum under eftermiddagen.

En av showerna som stack ut var Ida Klamborns som visade ett brett urval. En del plagg var mer extrema än andra men de flesta bärbara till vardags, vilket glädjes mig mycket.  Kollektionen är mycket djärvare än tidigare år och den modige designern bjöd på transparenta tröjor, sammets pyjamas och t-shirts med texten “SUPER MEGA PUSSY VAGINA”. Dock kunde fortfarande urskilja hennes klassiska färg- och materialhantering.

imageimage

Fashion Weeks absolut sista designer, DRKN, bjöd antagligen på den mest intressanta visningen under hela veckans gång. Showen öppnades av en laser show som chockerade hela publiken, därefter följt av kollektionen. Tillsist avslutades allt med ett maxat uppträdande av Silvana Imam.

I Popmanis intervju (Nicklas Kihlberg, 01.02.2016) med Erik Bjerkesjö, som är ny chefsdesigner för DRKN uttalar han sig följande “Det är en ready to wear-kollektion med starka referenser från den digitala kulturen. Vi inspireras av allt som knyter samman den digitala kulturen, en upplevelse från en subkultur som tidigare inte fått ta plats i modevisnings-sammanhang.”

Kort sagt bjöd DRKNs debut kollektion, för Stockholm Fashion Week, på något alldeles extra!

imageimageimage

Ännu en säsong har passerat och vi kan nu konstatera att Stockholm Fashion Week blir allt mer nytänkande. Med ett nöjt leende på läpparna lämnar vi STHLM FW för denna gång och längtar till höstens SS17 visningar.


Email: joy@wkndjournal.com

Joy Karlström Thunberg

Email: joy@wkndjournal.com - Instagram: @joykarlstrom

No Comments Yet

Comments are closed

Wknd Journal is a place for fast & luxury fashion, interior, & lifestyle fused with a blend of travel. Our visual collection of inspiration is created to appeal youthful and curios women all over the world.