Wide Leg Jeans: En comeback från 90-talet

Denna vår fylls av fantasifulla trender som passar allas smak. För extra trendfaktor på din look kan du klä dig som en söt rebell, som om du ska på pyjamasparty eller i dubbel denim. Just denim trenden är något som har exploderat och gjort succé på catwalken, gatorna och bland modekedjorna.
Genom åren har jeansmodellen “flare leg” blivit en hit. Först kom bootcut modellen tillbaka och sedan gjorde de mer vågade förstnämnde jeansen comeback. Nu i vår ser vi ännu en comeback och denna gång denim byxorna inspirerade från 90´talets streetstyle: WIDE LEG JEANS!

WIDELEG

På catwalken har trenden stylats a la 90´s, med oversized jeansskjortor, hoodies och tuffa crop tops. Mixn´match är ett koncept som är lika hett som det motsatta och uppmuntras nu till våren: olika materia, färger, och toner, eller från topp till tå i samma stil.
Klä dig som en äkta 90´s skater! Satsa på en avslappnad stil som Chloé och Balenciaga visar upp, och gå gärna för ett par ofållade och fransiga jeans. Med ostylat, naturligt hår och en nude sminklook är du sedan “good to go”.

Här nedan finner ni alternativ från några av de trendigaste jeans märkena:


 

wide leg jeans


Men Wide Leg Jeans är inte bara för modevärlden utan sprider sig också till allmänheten och syns i de större kedjornas butiker. Gå in i närmaste H&M eller Zara och leta upp ett par som passar dig så säkrar du din vårgarderob. För modellen är inte bara utstickande, utan också lätt att matcha och otroligt mycket bekvämare än skinny jeans. Helt enkelt ett fenomenalt alternativ till Boyfriend modellen, och vårens IT-PLAGG!

Joy Karlström Thunberg

Email: joy@wkndjournal.com - Instagram: @joykarlstrom

No Comments Yet

Comments are closed

Wknd Journal is a place for fast & luxury fashion, interior, & lifestyle fused with a blend of travel. Our visual collection of inspiration is created to appeal youthful and curios women all over the world.